Lipták Tatranu prorokuje súpera z Portugalska, Nemcov zatiaľ nechce

26.11.2007 Celý región

Prešov 26. novembra (TASR) - Hádzanári prešovského Tatrana namiesto slepej uličky v pohárovej Európe prehodili vďaka konečnej tretej priečke v Lige majstrov výhybku do Pohára víťazov pohárov a už v utorok sa dozvedia meno ...
Žrebovanie prinesie Európska hádzanárska federácia pre všetkých fanúšikov v priamom prenose na svojej internetovej stránke, tréner slovenského šampióna Martin Lipták však tvrdí, že sa v tom čase bude zaoberať inou problematikou. "Príliš ma to nezaujíma. Zamestnávať ma bude predovšetkým naše stredajšie stretnutie českej extraligy, lebo v šlágri hostíme Baník Karviná, " prezradil Lipták. V súťaži za riekou Moravou, ktorú Prešovčania hrajú súbežne so slovenskou extraligou a doposiaľ aj s Ligou majstrov, našli zatiaľ jediného premožiteľa a práve Karvinčanom sa majú možnosť pomstiť. "Ak vyhráme, spravíme veľký krok k celkovému prvenstvu v tejto súťaži po základnej časti, lebo my budeme mať na konte jednu prehru a Baník tri. "
Kouč Tatrana napriek koncentrácii na stredajšie stretnutie okomentoval aj osmičku možných rivalov v PVP. "Zeleno-bieli" spoločne s ďalšími siedmimi družstvami z tretích priečok v Lige majstrov skončili pred žrebom v druhom koši. V jednotke je osem postupujúcich z 3. kola PVP. "Rakúsky Tulln by mal byť prijateľný súper. Menej by som túžil po dánskom Koldingu, ktorý sa bije o národný titul s nám dobre známym Gudme a až v ďalšom kole by som si prial za súperov niektorý z nemeckých tímov SC Magdeburg alebo Rhein-Neckar Löwen. Nechcem ani BM Valladolid, Španielov mám už v tejto sezóne dosť. Steaua Bukurešť by mala byť tiež priechodná, no ja to vidím tak, že pocestujeme do Porta. Turecký Milli Piyango môže byť dosť zradný. Turci robia pre postup vždy všetko a to doslova. Vlani sa o tom mohli presvedčiť aj Košičania, " uzavrel krátku analýzu osmičky Lipták.
Hoci po rozlúčkovom stretnutí v Lige majstrov tréner cíti kritiku na svoju osobu zo strany fanúšikov "koňarov", zatiaľ neľutuje, že sa jeho tím podujal v tejto sezóne bojovať na troch frontoch. "Pôsobenie v Lige majstrov hodnotím úspešne. Splnili sme náš cieľ a skončili na tretej priečke. Obidve národné súťaže vedieme, takže si naozaj nemyslím, že by to bolo zle. Tvrdenia, že chlapci fyzicky odchádzajú v záveroch zápasoch odmietam. Proti Gudme i proti Portlandu odišli mentálne v zlomových okamihoch duelov a neverili, že ešte niečo môžu spraviť s výsledkom. Kým je kritika orientovaná na mňa, znesiem to. Horšie by to bolo, ak by fanúšikovia útočili na mojich hráčov, " dodal Lipták.
Do akcie v pohárovej Európe sa Prešovčania vrátia až po skončení majstrovstiev Európy v Nórsku, prvé zápasy osemfinále PVP sú na programe 9. , resp. 10. februára, odvety o týždeň neskôr.

Rozdelenie dvojíc pred žrebom osemfinále Pohára víťazov pohárov:
1. kôš (postupujúci z 3. kola PVP): UHC Goldmann Druck Tulln (Rak. ), KIF Kolding Elite A/S (Dán. ), BM Valladolid (Šp. ), Rhein-Neckar Löwen, SC Magdeburg (obaja Nem. ), FC do Porto/Vitalis (Port. ), CSA Steaua MFA Bukurešť (Rum. ), Milli Piyango SK (Tur. )
2. kôš (postupujúci z 3. miesta skupinovej fázy LM): HC Bosna Sarajevo (BaH), MKB Veszprém KC (Maď. ), Drammen HK (Nór. ), Zarja Kaspija Astrachaň (Rus. ), Kadetten Schaffhausen GCZ (Švajč. ), Hammarby IF HB (Švéd. ), ZTR Záporožie (Ukr. ), TATRAN PREŠOV
 

Vyberte región